sedetik kenangan di kampung belihoi

18/05/2011...
pertama kali diberi kepercayaan untuk mengikuti lawatan ke kampung Orang Asli Belihoi memang rasa seronok..
macam x sangka pulak di beri keizinan mengikuti lawatan kebajikan ne..di tambah pula rasa perasaan yang ingin ketahui tentang kehidupan masyarakat orang asli ne..
tepat jam 9 pagi aku sampai di pusat trasit JAKO untuk menggambil van untuk pergi ke negeri sembilan..
lama bebenor tunggu kenderaan hampir pukul 10 pagi baru sampai drive yang akan memabawa aku ke situ..
selama ne buat edamak key-in data dalam komputer ada lah tulis nama kg BELIHOI..tapi x pernah pun pergi nak tau juga la macam mana kg 2..
tp ALLHAMDULILAH berjaya juga samapai..
samapai2 je pergi ibu pejabat JAKOA Negeri Sembilan & Melaka..
HUHUHU
kawan2,yang geng Negeri Sembilan N Melaka..I da sampai ke ibu pejabat ne..hek3
tapi x lah sebesar ibu pejabat di Ampang 2...
lepas 2 pergi pula pejabat daerah JAKOA...ohhh keciknya..ne lah agaknya kalao pejabat daerah eh,kecik sangat...
tencion pergi rupa2nya orang daerah sudah tunggu di kg BELIHOI 2..
ape lagi aku n crew2 pun pergi la ke kg 2 terus,nasib drive 2 tau jalan..x sia2 tunggu drive y lambt datang tdi 2..
kami pergi rumah en.Azman orang asli y tinggal di kg belihoi 2...
besar nyer rumah kg 2..
dah pulak 2 belakang rumah dia ada air terjun..
memang pemandangan dia memang terbaik lah...
hampir sejam di rumah en azman kami beramah mesra baru la kami berangkat untuk pulang ke tempat asal kami
sebelum balik 2 kami bercadang untuk melihat lagi kawasan di sekitar kampung 2..
waaaaa...memang teruja gila la..kawasan 2 memang best la cantik..dulu kalau dalam otak aku kg orang asli ne mesti masuk hutan,kecik,
tapi sekarang ni benda 2 kena buang jauh sebab kg orang asli ne dah bertaraf..bukan di kawasan kg je..
n orang asli sekarang ne ada yang dah berjaya..
banyak pelajar2 yang da masuk universiti,coz y die orang amikpun hebat2 la...
sebab aku sendiri yang buat data2 pelajar tersebut...
tapi kat sini kesimpulan yang aku nak wat inilah kenangan yang paling best sebab dapat masuk kg orang asli.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..