ku menUnggU

Ku menunggu, ku menunggu
Kau putus dengan kekasihmu
Tak akan ku ganggu
Kau dengan kekasihmu
Ku kan s'lalu di sini
Untuk menunggumu

Cintaiku
Ku berharap kau kelak kan cintai aku
Saat kau telah tak bersama kekasihmu
Ku lakukan semua agar kau cintaiku

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu

Datang padaku
Ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
Saat kau sadar betapa ku cintaimu
Akan selalu setia tuk menunggumu

Na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na na
Na na na na

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu

Na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na na
Na na na na

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Dan aku tetap menunggu

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu
(Aku tetap menunggu)
Ku tetap menunggu
(Aku tetap menunggu)
Ku tetap menunggu



kadang2 kita menunggu sesuatu itu,sedangkan kita sendiri tau apa y kita tunggu 2 xkan menjadi..
kadang2 kita tunggu sesuatu itu kita sendiri tau di setiap penghujung penungguan kita itu..
tapi kita sentiasa cuba untuk menunggu...
tetapi kadang kala kita akan terasa letih dengan penungguan kita itu..
bolehkah kita terus menunggu sedangkan kita tau kesudahan semua yang berlaku itu....

YA ALLAH

YA ALLAH,
sesungguhnya aku hanyalah insan biasa disisMU,
aku juga insan lemah disisiMU


YA ALLAH,
Engkau tabahkan lah aku dalam menempuh hidup
dan dugaan dariMU..
Berikanlah aku kekuatan agar aku bisa untuk meneruskan
hidupku serta melawan kekuatan dari ini..


YA ALLAH,
hilangkan perasaan sedih dan kedukaan yang berpanjanggan
pada diriku agar aku dapat menempuh hidup ini
dengan lebih bermakna dan ceria seperti sedia kala


YA ALLAH,
Sesungguhnya aku takut aku menjadi lemah
pabila bertentangan dengan dia,
Sesungguhnya aku takut menghadapi kenyataan seandainya
dia bukan untuk ku..


YA ALLAH,
Engkau bantulah aku agar aku dapat melupakan dirinya,
Engkau lontarkan pandangan ku darinya..
Engkau luputkan lah ingatan aku daripada mengigatinya,
Engkau buangkan segala ingatan aku daripada mengenangkan dirinya..


YA ALLAH,
Hindarkan aku dari terserempak dengan dirinya,
Jauhkan aku daripada dirinya,
Halangi diriku dari terus memikirkan dirinya,
Jauhkan diriku daripada mengikut jejaknya..


YA ALLAH,
Sesungguhnya aku adalah hambaMU yang lemah,
tidak berdaya menghadapi dugaan ini..
Maka YA ALLAH berikan lah aku kekuatan dalam menempuh hidup ini..

ALLAH S.W.T itu sentiasa ada bersama kita

cara-cara seseOrang itu memikat kita

Sebelum seseorang itu berkapel, sudah semestinya mesti ada salah sorang tu yang akan cuba memikat kan? Mesti ada orang yang akan memulakan dulu dalam bab-bab berkapel ni. Jadi di sini, saya ingin berkongsi dengan korang semua cara-cara bila seseorang itu cuba memikat diri kita.

1. Mula-mula, mesti la dia akan mintak no phone kita kan. Tapi nak mintak tu kadang-kadang, ada yang mintak terus dari kita. Ada yang mintak secara underground (maksudnya, mintak dari kawan-kawan kita la). Tak pun, menggunakan “intelligence” untuk mendapatkan no phone kita tu.
2. Selepas dah dapat no phone, apa lagi, dia mula buat-buat salah hantar mesej la, tersalah call la. Then siap tanya ni no sape, . Padahal dia yang start dulu kan? Tak ke pelik tu.
3. Dia akan selalu mesej kita. Tanyakan khabar, dah makan belum, dah mandi ke. Then if tak puas lagi, die akan mesej-mesej dengan kita sehingga la pukul 2, 3 pagi. Dalam ngantuk-ngantuk tu pun boleh kata mata masih segar lagi.
4. Dah tu pulak, dah penat-penat nak mesej, dia akan terus call kita. Konon cakap kredit banyak sangat sampai provider nak potong line dorang. Tapi sebenarnye, nak dengar suara kita sebelum die tido. Nak hilangkan rindu la katakan. Even masa tu kita still rasa takde pape lagi.
5. Then, tibe-tibe dia akan ajak kita keluar. Keluar gi makan ke, keluar teman die belikan barang-barang dapur ke, ape ke. Memang pandai dorang ni dalam bab-bab mengajak keluar. Siap kalau takde kereta tu, sanggup pergi pinjam kereta kawan or sewa kereta.
6. Dah tu pulak, bile dah lama berkenalan, mula la dah tukar pulak status panggilan dalam mesej. Bucuk-Comot la, Sayang-Abang la, Mama-Papa la, dan macam-macam lagi la panggilan. Tapi rasa-rasa, Mama-Papa tu selalu orang guna selepas declare or dah lama kapel.
7. Dari situ pulak, mula la start mesej-mesej nakal. Konon-konon nak bermanja la tu. Even ada yang berkongsi masalah dan sama-sama fikirkan macam mana nak setelkan masalah tersebut. Dalam masalah pun, dia still nak buat lawak untuk bagi kita happy.
8. Dan akhir sekali, sekiranya dia betul-betul nak pikat kita dia akan approch kita. Tak tahu la spot mana dia nak amik sebagai tempat dia nak mendeclare tu. Ada yang dalam telefon je, ada yang jumpa terus, ada yang sanggup datang malam-malam coz nak bersaksikan bulan ke, ape ke. Tapi if dia betul-betul suka pada kita, dia akan cakap yang dia nak menjadikan kita sebagai pasangan hidup dia.
Namun begitu, tak semua yang akan berakhir dengan kegembiraan. Ada yang apa yang kita harapkan, tidak menjadi. Tapi apa salahnya. Even dia tidak menjadi milik kita, kita still boleh berkawan dengan dia kan kan?


*okeylah sebenarnya saje je nk share kt anda semua,manelah tahukan kalo2 ade antara korang yang tengah dipikat atau sedang dipakt atau nak dipikat atau nk memikat..hahaha,selamat berjaya. Lihat dan selalu lah peka kepada keadaan sekeliling anda kot2 ade y tengah nak pikat anda..
*jangan sampai anda terleka jika ada yang memikat anda itu orang yang tersalah dalam hidup anda...

semuanYa keraNA daRy lame..

petang semalam dok mengemas bilik,tetiba je ternampak dary lame..lame ke???
lame lah juga sebab dary 2 thn 2002 aku tulis sampailah tahun 2005 pas hbis SPM aku x tulis dah dary..iyalah pas masuk poli terus stop x tulis da...
bila baca balik dary 2 macam2,kelakarpn ada..mana taknya dary time sekolah2 dlu..kenangan pahit manis..
oringinal pic(form 5)
urrr.teringat kat member2 time sekolah dulu..gaduh2 ngan best friends,x bertegur sape last2 sekali tegur blik..dah namenyer best friends kan..
yang paling lucu,ade la aku minat kt seorang budak ne..eceh2,sekolah2 lg dah mengatal eh..tp 2 sencret admire je..dah namenye scret admire,maknanya minat dlm diam lah kan..xkan aku nk luahkn kot..teringat time 2 from 2,sllu je ushar2 die time nk blik sekolah..hahaha..gila...biase lah kan budak2 time 2 mane nk reti..

gaduh??jangan citer la,memang penah bergaduhpn kt sekolah 2..macam otai plak aku ne...hehehe..biase la 2,time sekolah budak2 pra matang katakan..bila dah besar ne xda gaduh2,kalo x puas hati ku tahan je simpan dalam hati,iyalah dah namenya dewasa,xkan nak wat hal macam kt sekolah2 dlu kot..

huuu,macam2 kenangna kt sekolah dulu..sekrang ne dah hampir 6 thn tinggalkan sekolh..rindu plak nk pakai baju sekolah masuk sekolah blik...

ramai juga kawan2 aku sekrang ne dah jadi mak budak,bakal emak,bakal isteri,isteri orang,bakal tunang,tunang orang..rata2 semunya bakal ade jawatan..
tak sangka,dlu ingatkan budak2 baya aku ne akan kahwin bila umur dah 25 or 26..tp 2 lah dah jodoh dorang sampai dulu..tahniah la kawan2...
bila jumpa dorg ne,mesti dorg tanya aku plak bila lagi???
huuuu,jangan tanya la sebab jodoh x sampai lagi,kiranya x sampai seru lah...
kekadang ponat den nak menjawap soalan yang sama ne ha...hehehe

ni la kawan otai

ape2pun aku tetap rindu zaman sekolah..







2 org 2 dah kawin,sorg lg bakal jdi ibu


kelas fom 5

geng 3 serangkai


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..