penghujung tahun

rasanya dah lama tak update blogger..
bukan kerana merajuk or menyepi
tetapi penuh dengan aktiviti yang boleh diangap sangat sibuk.
sekarang ne my compny dah nak akhir2 tahun bz la sgt nk jage bahagian account lah,nk jage PR la
macam2 lagi..
dan ternaksuk lah aku y memang org penting LAH sangat dalam compny 2..

bila dah nak pehujung tahun ne mcm2 benda y berlaku..samada secara langsung atau tidak langsung..
kenangna manis bercampur duka ada juga lara nya..
mungkinkah kenangna pahit itu telah mengatasi kemanisan ini..
tapi
setiap ape y berlaku semua itu tetap ku kenang samada ia manis ataupun tidak..
penghujung tahun yg terpaksa aku tempuh dengan belbagai2 kerenah manusia.
dah ku laluinya..
sekarang aku tengah menghitung hari..
hari untuk ape..
biarlah ia nya menjadi misteri dalam hidup aku....

lama menyepi bukan merajuk tapi banyak kerja

rasa nya sempat lagikan kalau nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada rakan2 yang lain..
bukan ape,sudah lame x bukak bloger lepas balik dari kampung hari tu..
sebab sy terlalu bz dengan kerja..
bila mana bOs memberikan saya kerja..almaklumlah dapat bos perempuan pulak..
cerewetnya mcm x hinggat sudah..
rutin harian pergi kerja,balik kerja..tido banggun pagi...

okey..
macam mana dengan raya anda semua??mesti bestkan..
tahun ne sy rasa sekejap sangat masa 2 berjalan...tup tap..tup tap...dah nk dekat sebulan kita berhari raya..raya ke-25..kalau x salah la...
yang belum buat puasa 6 2 cpt2 la buat..banyak ganjaran y kita dpt..

MENABUNG

amalan menabung ne bagus untuk masa hadapan..
saya suka menabung...
menabung sikit2 lama2 blh jdi bukit..
betul ape..
kerana sepulih sen boleh jdi sehinggit..
kerana sehinggit boleh jadi seribu hinggit....







tgoklah ne dah banyak dah..kena tambah balang lagi ne
lepas ne boleh la beli baju raya..


Rambang Mata

kali ni nk kongsi satu cerita..
hari jumaat malam sabtu cik mulut murai pergi ke JALAN TAR..
sebut sahaja JALAN TAR semua orang rasanya pasti tahu kan..kan..kan
ala JALAN YANG ADA TAR 2..hahaha

hari 2 pergi macam2 gelagat pembeli dan penjual..
penjual dengan bermacam2 cara untuk promotkan barang2 die..
ada penjual lelaki yang memakai baju kurung dan tudung untuk mempromotkan jualan dia..
manakala pembeli,dengan aksi tawar menawar..

memang betul kat orang JALAN TAR ne dunia tudung bagi mereka2 y memakai tudung..
haisss
geram betul la tgok bermacam2 shawl y terjual..
pening2..rambang mata..tak tau nak amik y mana satu..harganyapun..murah2..




akhirnya saya telah membeli dua biji shawl ne..




yang ini mak yang belanja..tgok lah macam2 pacon..dah mcm nak menyanyi plak..
kalau x glom juga raya ne,ahak,x tau lah :)




upssss sempat lagi menambah akzoseris


kalau nak diikot mau je beli satu JALAN TAR 2,tapi di sebabkan duit x cukup..ne jelah mampu beli..




kat atas ne gambar hiasan semata2..tiada kene mengena..huhuhuh

merdeka!!merdeka!!merdeka!!!

ALLHAMDULILAH...
cik mulut murai nk ucapkan dlu..dari berhari2 baru je hari ne dapat tulis entry coz line berok babun y sgt lembab...

okey berbalik pada tajuk asal..
kita sekarang berada didalam bulan kemerdekaan..x lama sahaja lagi kita akn sambut merdeka..
dan kita juga akn menyambut hari raya yang bakal tiba tidak lama lagi...
semunya menghitung hari...
lagu rayapun dah berkumandang..

okey nak cerita pasal merdeka..
apakah itu merdeka bagi sesebuah negara..
merdeka dari penjajah..
merdeka daripada kemiskinan..
merdeka daripada tawanan..
dan bermacam2 lagilah..

pernah kah kita menghayati apa itu merdeka..

kita seharusnya bersyukur kerana dilahirkan di bumi yang bertuah ini (MALAYSIA)
negara kita makmur,maju,tiada rusuhan..
kalau adapun tidak seteruk negara luar..
kita sepatutnya menghargai perjuang-perjuang tanah air yang menentut kemerdekaan.
bagaimana perdana menteri kita yang pertama dahulu menuntut kemerdekaan daripada dijajah..
penat lelah usaha akhirnya terbela jua..
seharusnya kita bersyukur...

walau kita tidak dilahirkan pada zaman penjajah dahulu,tapi kita sepatutnya menghargai kemerdekaan negara kita.
kita patut memperingati bagaimana pejuang2 tanah air kita menuntut kemerdekaan...

jagan kita tanya apa sumbangan  negara pada kita,tapi tanya apa y kita sudah buat pada negara...



hayatilah gambar2 ini



mungkin ini adalah kebetulan,tetapi hargailah pemimpin2  ini
                                                                    RUKUN NEGARA

Kepercayaan Kepada Tuhan
Kesetiaan Kepada Raja dan Negara
Keluhuran Perlembagaan
Kedaulatan Undang-undang
Kesopanan dan Kesusilaan



                            HAYATILAH LAGU NEGARAKU INI...




                                               


TERIMA KASIH KEPADA YANG SUDI MEMBACA


misteri sebuah apartment

hari ini cik mulut murai nak bercerita pri hal sebuah apartment yang terletak di pinggir bandar
di alamat _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
sorry x boleh nak bagi tau tempat nya untuk mengelakan daripada salah faham..
cek mulut murai dah banyak kali lalu dekat ngan apartment 2..
ada 17 tinggkat x silap apartment 2,tapi yang cik mulut murai pelik ne,
dalam 17 tinggkat 2 hanya 5 tinggkat sahaja berpenghuni..
tinggkat 1 hingga tingkat 5 sahaja ada orang duduk,
tetapi tinggkat 6 dan ke atas tiada seorang pun penghuninya duduk..
nak dikatakan apartment itu belum siap,sudah lama apartment itu siap dan sudah bertahun2 lah..
menurut beberapa orang sumber(tak tauhulah boleh di percayai atau tidak) apartment itu sebelum ini semua tinggkat berpenghuni.
and selepas itu yang peliknya,nak kata apartment 2 terbakar ke,rasa macam elok sahaja kalau dilalui,cuma nampak macam buruk sikit sahjalah apartment itu.

so andaiyan korang macam mana..
terserahlah..hanya ALLAH S.W.T  sahaja yang tahu.



gambar hiasan sahaja


terima kasih kerana membaca
 

BILA SIFAT SABAR TIDAK DAPAT MENGUSAI DIRI

Bila sifat sabar tidak dapat mengusai diri.

Hari ini cik mulut murai nak bercerita sikit pasal orang yang tidak bersabar ne..
Teringat semalam mak bercerita dekat cik mulut murai,mak pergi ke bazaar ramhdan dengan ayah..
Cik mulut murai tak ikot la,malas..
Mak cik mulut murai cerita,semasa dekat traffic light jalan nak masuk dekat bazaar 2,ada satu kereta berhenti belakang kereta mak cik mulut murai,time trafig light bertukar hijau ayahpun dok pandulah dengan kelajuan yang minimum,tapi kete yang dok kt belakang 2 hon2 plak suruh bawak cepat.
Ayahpun rasa peliklah,kalau nk cepat ikutlah lorong kanan,nikan lorong kiri,lagipun ayah cik mulut murai nk membelok ke kiri.
Lepas 2 kereta 2 pun dok potong kereta ayah.
Dalam kereta 2 ayah cik mulut murai kata laki bini..pergh time dia potong tu bini dia angkat tanggan buat isyarat lucah dekat mak n ayah cik mulut murai..teruknya..
Dalam hati ayah n mak dok menyumpah perempuan itu. Langsung tidak ada adap dan budi bahasa. Harap sahaja perempuan,dah pakai tudung plak 2..tapi langsung tidak hormat dekat orang lain.
Kalau iyapun nak cepat apa salahnya potong sahajalah ikut kanan,ne yang ikut belah kri tu kenapa..dahlah pulak tu langsung tidak ada adap laki bini 2.
Bulan2 puasa ne bagilah contoh yang terbaik..ini tidak,merosak kan mood sahaja di bulan puasa.
Inilah jadinya bila sifat sabar tidak dapat mengusai diri,
Harus menunjuk isyarat lucah dengan gaya yang tidak senonoh..YA ALLAH,bulan2 puasa boleh pulak jdi macam ini..
SABARKAN SEPARUH DARIPADA IMAN…

SABARKAN SEPARUH DARIPADA IMAN,JANGAN LUPA PUASA

mulut cik murai..ahak3


MALAYSIA VS INDONESIA

MALAYASIA VS INDONESIA
(bermulanya peperangan siber)
cik mulut murai terpanggil untuk menulis entry ini..
Kenapa,
Sebab cik mulut murai tertanya2 kenapa ada segelintir rakyat Indonesia yang tidak berpuas hati dengan Malaysia,
Apa yang Malaysia sudah buat sehinggakan mereka tidak berpuas hati??
Kalau mereka tidak berpuas hati kerana Malaysia telah memenangi bola sepak piala aff 2010 dahulu.
Cukuplah. Hentikanlah provokasi Malaysia menggunakan laser. Mereka tidak puas hati kerana itu. Bukankah mereka yang menggunakan laser dahulu,masakan tidak semasa Malaysia kalah dengan Indonesia 5-1 penjaga gol Malaysia Sabrene Alawi telah dipanah laser. Adakah rakyat Malaysia kecoh??
Sudah ternyata mereka yang memulakan tindakan itu dahulu. Terimalah sahaja kekalahan mereka pada piala aff dahulu,permainan bola ini ada menang ada kalah.
Malaysia menang piala aff dahulu bukan kerana luck yang di cemuh oleh rakyat Indonesia. Malaysia menang kerana usaha gigh yang dilakukan oleh pemain2 malaysia. Lihat sahaja kekentalan NorShahrul Idlan  Talha,Safee Sali,Safiq Rahim,S.Kunalan dan rakan2 seperjuangan yang lain bermain bermati2yan untuk merebut piala AFF. Ini bukan luck,tetapi usaha dan kerja keras pasukan dan jurulatih pasukan Dato K. Rajagopal.
Janganlah propagandakan semua ini wahai rakyat Indonesia. Kalau kamu rasa sanggat bahawasanya kamu boleh tunggu sahajalah piala AFF Suzuki tahun hadapan. Kalau kamu rasa layak rampas la piala itu,tapi pada tahun hadapanlah. Tapi jangan lah pulak bila kalah kamu mengata Negara kami lagi.
Dan juga cik mulut murai rasa pelik kenapa rakyat Indonesia menggelarkan Malaysia sebagai pencuri kebudayaan mereka. Ini pun mahu menjadi isu ke.
Mereka tidak sedarkah rakyat merekaa banyak datang ke Malaysia dan mencari sesuap nasi di sini,tetapi mahu mengkeji dan menghina Malaysia.
Mereka seakan lupa mereka pernah menghadapi bencana dahulu siapa yang menolong untuk membantu mereka pada ketika itu. Kenapa mereka masih lagi tidak tahu bersyukur. Rakyat Malaysia tidak kira kaum atau bangsa sanggup menolong mereka. Kami di sini berasa simpati ke atas mereka. Tetapi masih menggelarkan kami anjing. Mintak maaf lah ya,saya menceritakan sesetengah warga Indonesia sahaja bukan semua. Sebabnya saya ada juga bebarapa kenalan orang Indonesia,meraka baik,menghormati orang. Selalu memuji Malaysia. Katanya Malaysia ini adalah Negara yang berdemograt. Tidak ada rusuhan yang berleluasa. Tapi sesetengah lagi itu….
Sebenarnya cik mulut murai cukup terkilan dengan apa yang mereka yang mencumuh,kononya mengatakan Malaysia ini Negara jajahan orang putih. Ya memang kami pernah dijajah,disebabkan Negara kami pernah dijajahlah Negara kami menjadi Negara yang sama taraf dengan negara luar. Negara kami bukan seperti katak duduk dalam tempurung.
Kemajuan dan infrastutur Negara kami sudah sama level dengan Negara luar. Lihat sahaja negar kami yang sudah mula berkembang dan banggunan nya sudah tinggi2.
Bangga dengan memiliki KLCC,ada anak melayu pertama pergi angkasawan dan macam2 lagilah.
Apakah yang kamu ada dengan mengutuk dan mengeji Negara kami. Mengutuk dan mengatkan Negara kami miskin,tetapi rakyat Indonesia sendiri yang banyak datang ke Malaysia mencari perkerjaan di Malaysia .
Inipun yang kamu mengatkan bahawa kami Negara miskin macam sampah. Kalau kamu tidak berpuas hati pergilah jumpa perdana menteri kamu dan suruh menteri kamu hantar usul ke perdana menteri kami.
Itulah Negara kamu tidak maju dan selalu mencari salah pada kami. Negara yang mentalitinya cukup cetek. Mintak maaflah ini gara2 saya terbaca di page skuad bola sepaka Malaysia dan juga persatuan boala sepak Malaysia (FAM) ramai indon2 yang mengutuk Malaysia . sebagai waganegara Malaysia cik mulut murai cukup terkilan dan berasa sedih dengan metaliti orang seperti ini.
Kalau nak cerita banyak lagi,tapi cukuplah setakat ini.
 harap2 mereka yang mempunyai pemikiran sebegini dapat mengubah agar tidak berfikiran lagi sempit.

CIK MULUT MURAI VS SI PENYANGAK

cek mulut murai vs si penyagak...
hari ini dengan hari yang baru dengan langkah yang baru dengan semanggat yang baru
nak buat perubahan sikit lah ke atas saya a.k.a sekarang ne nk menggelarkan diri sebagai cek mulut murai  so kenapa eh cek mulut murai ne bagi nama sebegini
xda nama lain ka..
hehehe
setiap nama ada cerita
tapi dua nama itu adalah kepunyaan saya...
sebaba ada kenangan yang x di setiap nama di atas 2..
ceritanya ialah biarlah cik mulut murai ne biarlah rahsia..
apa2pun cik mulut murai ne akan berceloteh dengan ntah apa2 ntah yang die nk coret...
lantak la...
hehehehe


P/S sebenarnya cik mulut murai ni baru2 je nk berjinak2 dlm dunia blogger ne..tlg sapa2 ajarkan....

RAMAHDAN DATANG LAGI....

Haiiii you all semua…
Lama x menulis kt blog ne,seperti blogge ne da terkubur plak..
Almaklumlah,saya si b z women plak skrg ne..mane nk menulis nyer..hahaha,bz la sangat,bukan bz,tp pemalas ya teramat ampun….
So dah hari keberapa kita puasa???
Amacam puasa hari ini..
Puasa ke idak??
Ke buat2 puasa je???
ALHMDULILAH hari ni saya masih berpuasa lagi..marilah kita berdoa agar ibadah puasa kita pada hari ini di terima oleh ALLAH S.W.T.
Hahahaha,citer bab puasa ne
Tetibe je teringat time zaman kecik2 dulu2..
Time 2 darjah 1 berapa hari je puasa,pas 2 xnak puasa..cakap ngan mak letih la..
Time darjah 2 mak suruh gak puasa penuh..nak tanak terpaksalah kan..tapi time 2 sebenarnya x puasa penuh pun..mak ku ingt mati2 y aku ne puasa penuh..
Hehehe,cek curi2 makan..hehehe..nakal x..biasalah bebudak time 2..otak mane nk ingt benda ne semua kan…mak pergi kerja,akupun ape lg dok bukak peti ais pas blik sekolah,minum air..hahaha..jahat betul..
Itu darjah 2,tapi ALHAMDULILAH naik darjah 3 saya sudah mula berpuasa penuh..time 2 rasa bangga coz dapat puasa penuh..almaklumlah,dah ade kesedaran sivik,2 y dapat puasa penuh 2..
Itu cite masa kecik,masa besar2 dah x buat dah..hehehe…
Oklah guys sampai di sini je lah….

HANYA DIA YANG MAHA BERKUASA

kadang kala kita tertanya2,
bagai mana boleh terjadinya bulan dan bintang!!!
kita selalu mempertikaikanya bagai mana boleh terjadinya awan dan matahari..
dari mana datangnya ia,adakah sejak azali lagi ataupun memang kita lahir
sudah tersedia ada...


kadang kala kita sering tertanya2,
bagaimana boleh terjadinya batu!!!
bagai mana batu itu boleh menjadi keras..
adakah memang terjadinya batu itu dengan sendiri..


kadang kala kita sering tertanya2,
bagai mana boleh terjadinya huruf  "A"-"Z"..
macam mana kita boleh tahu itu la huruf nya..


MASYALLAH...
kita tidak boleh memikirkan semua itu,
apa yang terjadi adalah DARINYA dan KEHENDAKNYA


jadi kita sebagai HAMBANYA hendaklah bertakwa dan selalu beriman padaNYA
jangan lah kita meragui kekuasaaNYA...


gambar hiasan


nOra eLEna A.K.A kaSih yAng suCi

seputih harapan kudambakan
memagari rindu yang membiru


just nk kongsi je...
korang tgok x citer NORA ELENA kt tb 3 tu???
tengok la,best citernyer..tgh meletooopppp kt tb sekrang ne..
mula2 aku x tgOk citer 2 tp,disebab kan dorg kata best akupn tgOk la cIter nOra Elena 2..fuhhh sekali tgok mmg menArik ar citer ne,best tau..
citer yang di adaptasikan kt novel KASIH YANG SUCI.

nak tau,disebab kan aku nak sgt tau kesudahan citer ne,aku beli terus novel die dekat kedai..
punya la semanggat bebenor nak tau kesudahan citer ne..
akupun pergi kedai buku dekat deNgan ruMAh aku..
cari punya cari kat rak 2 asal la xda..
time nk tanya kt india..hu,blm lg tanya die da jawap..

aku : uncle,ne je ke buku novel yang ada di rak 2...
penjual buku : awak cari buku ni kan???(sambil tanggan die amik buku 2 dan tunjukan pada aku)
aku : haaaaa,ni la buku yang saya cari(sambil tersenyum)
penjual buku : buku ne baru je oder,dah tinggal 1 ne sahaja.
aku : ok saya nak lah buku ni(tanpa banyak cakap aku bayar)

hahaha,akhirnya dapat gak baca buku nora elena 2...dah habis da aku baca buku 2..kesudahan citer 2 aku da tau..mmg best la..
tp dlm tb 2 die dah ubah2 sikit...
tp sama je la bestnya tau...kalo x percaya tgok la....

SINOPSIS
KASIH YANG SUCI

SEPULUH TAHUN yang lalu, kesucian Nora Elena dinodai. Andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah. Tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepada sesiapa. Siful Idham tunangnya pergi kerana ini. Tiba-tiba muncul Seth menawarkan diri untuk menjadi suaminya. Nora Elena keliru.

Ternyata doa Seth dimakbulkan. Sepuluh tahun dia menjejaki gadis itu. Nora Elena cinta yang bermula dari pandangan pertama. Namun kenyataan tidak seindah impian. Hangatnya asmara Seth hanya dia sahaja yang terbakar sendiri. Rasa cinta isterinya tidak dapat disentuh walaupun hakikatnya mereka berkongsi ranjang yang sama. Jiwa lelakinya merintih. Nora Elena bagai layang-layang yang tidak dapat dipegang.

"Hakikatnya aku suami dan kau isteri. Perkahwinan ini adalah simpulan mati. Haya maut yang akan memisahkan kita berdua". Tegas Seth.

Tapi mengapa Elena menjadi asing dalam perkahwinan ini?Rahsia yang selama nin disimpan kemas akhirnya terbongkar. Sebenarnya..Seth lah lelaki durjana itu. Mendodai atas alasan Kasih Yang Suci. Benarkah?

Lelaki adalah nafas hidup dan wanita adalah nadi jiwa..saling memerlukan dan mencintai. Dan cinta itu saling memberi dan menerima.

Nora Elena akhirnya redha menerima Seth. Dia tidak akan menoleh lagi kerana lelaki itulah syurga nya di akhirat nanti.

sedetik kenangan di kampung belihoi

18/05/2011...
pertama kali diberi kepercayaan untuk mengikuti lawatan ke kampung Orang Asli Belihoi memang rasa seronok..
macam x sangka pulak di beri keizinan mengikuti lawatan kebajikan ne..di tambah pula rasa perasaan yang ingin ketahui tentang kehidupan masyarakat orang asli ne..
tepat jam 9 pagi aku sampai di pusat trasit JAKO untuk menggambil van untuk pergi ke negeri sembilan..
lama bebenor tunggu kenderaan hampir pukul 10 pagi baru sampai drive yang akan memabawa aku ke situ..
selama ne buat edamak key-in data dalam komputer ada lah tulis nama kg BELIHOI..tapi x pernah pun pergi nak tau juga la macam mana kg 2..
tp ALLHAMDULILAH berjaya juga samapai..
samapai2 je pergi ibu pejabat JAKOA Negeri Sembilan & Melaka..
HUHUHU
kawan2,yang geng Negeri Sembilan N Melaka..I da sampai ke ibu pejabat ne..hek3
tapi x lah sebesar ibu pejabat di Ampang 2...
lepas 2 pergi pula pejabat daerah JAKOA...ohhh keciknya..ne lah agaknya kalao pejabat daerah eh,kecik sangat...
tencion pergi rupa2nya orang daerah sudah tunggu di kg BELIHOI 2..
ape lagi aku n crew2 pun pergi la ke kg 2 terus,nasib drive 2 tau jalan..x sia2 tunggu drive y lambt datang tdi 2..
kami pergi rumah en.Azman orang asli y tinggal di kg belihoi 2...
besar nyer rumah kg 2..
dah pulak 2 belakang rumah dia ada air terjun..
memang pemandangan dia memang terbaik lah...
hampir sejam di rumah en azman kami beramah mesra baru la kami berangkat untuk pulang ke tempat asal kami
sebelum balik 2 kami bercadang untuk melihat lagi kawasan di sekitar kampung 2..
waaaaa...memang teruja gila la..kawasan 2 memang best la cantik..dulu kalau dalam otak aku kg orang asli ne mesti masuk hutan,kecik,
tapi sekarang ni benda 2 kena buang jauh sebab kg orang asli ne dah bertaraf..bukan di kawasan kg je..
n orang asli sekarang ne ada yang dah berjaya..
banyak pelajar2 yang da masuk universiti,coz y die orang amikpun hebat2 la...
sebab aku sendiri yang buat data2 pelajar tersebut...
tapi kat sini kesimpulan yang aku nak wat inilah kenangan yang paling best sebab dapat masuk kg orang asli.

satu hari di muzium negara




jabatan kemajuan orang asli
teras kemajuan orang asli
korang pernah pergi tak muzium negara...
mestilah ada yang pernah pergikan,kalo x pernah pergi tu baiklah pergi berjalan2 ke sana..
tengok2 apa2 yang patot..n then nk promotkan la JABATAN KEMAJUAN ORANG ASLI..
sekrang ni kt muizum ada pameran orang asli...
okey..
berbalik dengan cerita asal aku..
pada 20/4/2011..aku dengan bukan suka rela telah mengantikan orang y sepatutnya ditugaskan jaga muzium..
so terpaksala aku gantikan dorang ne..
hari y aku gantikan 2 adalah hari pertama pameran 2 di pamerkan di musium..OMG...
first2 dtg errr...memang agak teruk lah coz kena wat kerja..nak berjalan pn x sempat..
punya la penat..er tapi tak per satu penggalaman..banyak y aku belajar semasa menjadi urus setia di pameran 2..URUS SETIA lah sangat...
huhuhu..
tapi bukan nak kata lah..aku bukannya tau sangat pasal barang2 orang asli neh...amik ko pelancong asing datang,aku nyorok dulu coz memang aku tak tau nk expland macam mana pasal barang2 tu..nama je koja tempat orang asli..pehalnya mana la aku tau...
but okey la,hari pertama 2 ada juga la orang datang..
ini adalah barang2 untuk tujuan perubatan masayarakat orang asli

cerita pada 28/4/2011
ne memang jadual aku jaga pameran..
aku ditugaskan dengan 2 orang kakak y cantik dan yang cantik dari yang cantik la..
maksudnya kakak y dah kahwin la...
emmm,ngan kakak2 ne agak best sikit coz dorang ne suka berjalan..
sempatlah kita orang tawaf satu muzium 2..huhuhu..dengan kuasa yang ada dapat free je la masuk muzium 2..
ushhh memang best dapat berjalan kat sana n bergambar 2 yang penting..
time hari 2 banyak budak sekolah buat lawatan..
yang paling best tengok budak sekolah tadika
jalan berdua2 sambil berpegang tanggan..n then y paling kelakar dorang mengeja nama jabatan JAKOA JADI JAKON..hahaha
budak2 tadika yang cumel2
memang x boleh blah budak2 tadika ne kan..
alolololo
dah nama nyer dak tadika..baru nak merangkak2 nk mengeja..
time ne x ramai orang
tapi time ne la rase seronok sikit...
macam2 aku tgok barang2 kt muzium 2..
n aku belajar pasal orang asli..
suku kaum mereka dan adat meraka..
dorang ne ada banyak kaum..
macam kita juga banyak keturunan..
ada bugis,jawa ada banyak lagi la...
tapi kalo korang pergi muzium banyak juga korang dapat input pasal sejarah2 ne..
sekarang ne muzium tengah wat pameran orang dulu2..
pasal pemerintah di situ...
errr aku sebenarnya kalau tengok patung aku takot tau..sebab aku rasa patung tu macam nk cekik aku je..hahaha..kelakar la pulak..macam budak2 pulak..budak2pun x macam aku ne...

okey la..ape2pun dtg la melawat muzium...

haaa,takotnya ngan anak patung ne..

dengan mak2 dara


sempat lagi berposing kat tangga

sempat lagi berpose kt tangga muzium ne

kuatkan la semangatku

YA ALLAH..
berikan lah aku kekuatan dalam aku menempuh segala takdir mu..
kuatkan lah semangat ku
agar aku tidak kecundang
sekali gus mengundang luka di hati..

YA ALLAH....
berikan aku semangat untuk aku meneruskan
perjuangan untuk hidup,
untuk aku meneruskan sisa-sisa hidup,
untuk aku menjalani hidup sebagai hamba-mu ini..

YA ALLAH...
jadikan la aku wanita yang paling bahagia
agar aku tidak menitiskan air mata
untuk orang-orang yang selalu menyakiti hatiku..
jadikan lah aku wanita yang dihormati
agar aku di pandang mulia oleh semua..

YA ALLAH..
hanya pada-MU
tempat aku meminta..hanya kepada-MU
aku beserah...

andai lelaki tahu....

ku tercipta untukmu sayang....


Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, ...tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku. Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda. Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata. Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik. Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda. Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.


cintailah wanita yang mencintai TUHANYA,RASULLNYA,yang pandai menjaga maruahnya,maruah suaminya,yang lemah lembut dan bersopan santun,yang pandai berdikari di atas kakinya sendiri...

sedikit bingkisan...

wanita..
dengan kecantikan mu,
engkau lebih elok dari matahari

dengan akhlakmu,
kau lebih wangi dari haruman

dengan rendah hati
kau lebih tinggi dari rembulan

dengan kelembutanmu
                                                                                                                    
kau lebih halus dari rintik hujan..                   


wanita kelembutanmu membuatkan hati suamimu menjadi penyayang....

ku sedar aku hanyalah wanita biasa yang punya banyak kelemahan dan kekurangan dari yang terbaik.....
andai dia tahu isi hatiku...
tidaklah aku tercari-cari soalan untuk bertanya
tidaklah aku mahu bertanya
kerana andai dia tahu..........

KENAAPA PERLU ADA....

kenapa
setiap kali kite mengelak,dirinya muncul,
setiap kali kita mahu melarikan diri
dia muncul sekali lagi...
setiap kali kita cuba belari
semakin dia menghampiri dengan perlahan-lahan seakan mengejar kita....
arghhhh....
itu semua perasaan hati...
tapi
kenapa....
dia seolah-olah cuba mengejar sedangkan kita cuba belari..
kenapa dia semakin kuat menghampiri tika aku mahu menyembunyikan diri...
masih adakah sayang dihati
sedangkan hati ini telah tertutup untuk lelaki itu..
masih adakah cebisan rasa sedangkan segala-galanya sudah ku buangkan jauh dari hati ini..
masihkah ada gelora sedangkan semuanya telah ku tepis...
untuk sekian kalinya telah ku kuncikan segala hati ini untuk dia,yang muncul semula dalam hati ini..
tidak mahu lagi dia menjadi lelaki yang bertakhtah dihati ini..
cukupla aku kecewa dan rasa kecewa taktakala dia tida pernah menyambut hati ini....

pergi la wahai sang hati..
jangan kau cuba menghampiri hati ini
kerana aku tidak mahu lagi engkau muncul kerana aku sudah tidak berdaya lagi mahu kau beraja dihatiku..

pergilah kau jauh dari pandanganku,
tidak ku mahu kau menjelma atau muncul di hadapan ku...
aku tidak mahu semuanya satu kebetulan....

pergilah wahai kesedihan,
jangan cuba kau menghampiri hatiku lagi,
pergi lah wahai sengsara
tidak mahu lagi kau terus menghantui ku,
pergilah saat duka lara...

aku mahu menjadi diriku.....
gembira sepertia sediakala.....

ku menUnggU

Ku menunggu, ku menunggu
Kau putus dengan kekasihmu
Tak akan ku ganggu
Kau dengan kekasihmu
Ku kan s'lalu di sini
Untuk menunggumu

Cintaiku
Ku berharap kau kelak kan cintai aku
Saat kau telah tak bersama kekasihmu
Ku lakukan semua agar kau cintaiku

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu

Datang padaku
Ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
Saat kau sadar betapa ku cintaimu
Akan selalu setia tuk menunggumu

Na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na na
Na na na na

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu

Na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na
Na na na na na na
Na na na na na na
Na na na na

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Dan aku tetap menunggu

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu
(Aku tetap menunggu)
Ku tetap menunggu
(Aku tetap menunggu)
Ku tetap menunggu



kadang2 kita menunggu sesuatu itu,sedangkan kita sendiri tau apa y kita tunggu 2 xkan menjadi..
kadang2 kita tunggu sesuatu itu kita sendiri tau di setiap penghujung penungguan kita itu..
tapi kita sentiasa cuba untuk menunggu...
tetapi kadang kala kita akan terasa letih dengan penungguan kita itu..
bolehkah kita terus menunggu sedangkan kita tau kesudahan semua yang berlaku itu....

YA ALLAH

YA ALLAH,
sesungguhnya aku hanyalah insan biasa disisMU,
aku juga insan lemah disisiMU


YA ALLAH,
Engkau tabahkan lah aku dalam menempuh hidup
dan dugaan dariMU..
Berikanlah aku kekuatan agar aku bisa untuk meneruskan
hidupku serta melawan kekuatan dari ini..


YA ALLAH,
hilangkan perasaan sedih dan kedukaan yang berpanjanggan
pada diriku agar aku dapat menempuh hidup ini
dengan lebih bermakna dan ceria seperti sedia kala


YA ALLAH,
Sesungguhnya aku takut aku menjadi lemah
pabila bertentangan dengan dia,
Sesungguhnya aku takut menghadapi kenyataan seandainya
dia bukan untuk ku..


YA ALLAH,
Engkau bantulah aku agar aku dapat melupakan dirinya,
Engkau lontarkan pandangan ku darinya..
Engkau luputkan lah ingatan aku daripada mengigatinya,
Engkau buangkan segala ingatan aku daripada mengenangkan dirinya..


YA ALLAH,
Hindarkan aku dari terserempak dengan dirinya,
Jauhkan aku daripada dirinya,
Halangi diriku dari terus memikirkan dirinya,
Jauhkan diriku daripada mengikut jejaknya..


YA ALLAH,
Sesungguhnya aku adalah hambaMU yang lemah,
tidak berdaya menghadapi dugaan ini..
Maka YA ALLAH berikan lah aku kekuatan dalam menempuh hidup ini..

ALLAH S.W.T itu sentiasa ada bersama kita

cara-cara seseOrang itu memikat kita

Sebelum seseorang itu berkapel, sudah semestinya mesti ada salah sorang tu yang akan cuba memikat kan? Mesti ada orang yang akan memulakan dulu dalam bab-bab berkapel ni. Jadi di sini, saya ingin berkongsi dengan korang semua cara-cara bila seseorang itu cuba memikat diri kita.

1. Mula-mula, mesti la dia akan mintak no phone kita kan. Tapi nak mintak tu kadang-kadang, ada yang mintak terus dari kita. Ada yang mintak secara underground (maksudnya, mintak dari kawan-kawan kita la). Tak pun, menggunakan “intelligence” untuk mendapatkan no phone kita tu.
2. Selepas dah dapat no phone, apa lagi, dia mula buat-buat salah hantar mesej la, tersalah call la. Then siap tanya ni no sape, . Padahal dia yang start dulu kan? Tak ke pelik tu.
3. Dia akan selalu mesej kita. Tanyakan khabar, dah makan belum, dah mandi ke. Then if tak puas lagi, die akan mesej-mesej dengan kita sehingga la pukul 2, 3 pagi. Dalam ngantuk-ngantuk tu pun boleh kata mata masih segar lagi.
4. Dah tu pulak, dah penat-penat nak mesej, dia akan terus call kita. Konon cakap kredit banyak sangat sampai provider nak potong line dorang. Tapi sebenarnye, nak dengar suara kita sebelum die tido. Nak hilangkan rindu la katakan. Even masa tu kita still rasa takde pape lagi.
5. Then, tibe-tibe dia akan ajak kita keluar. Keluar gi makan ke, keluar teman die belikan barang-barang dapur ke, ape ke. Memang pandai dorang ni dalam bab-bab mengajak keluar. Siap kalau takde kereta tu, sanggup pergi pinjam kereta kawan or sewa kereta.
6. Dah tu pulak, bile dah lama berkenalan, mula la dah tukar pulak status panggilan dalam mesej. Bucuk-Comot la, Sayang-Abang la, Mama-Papa la, dan macam-macam lagi la panggilan. Tapi rasa-rasa, Mama-Papa tu selalu orang guna selepas declare or dah lama kapel.
7. Dari situ pulak, mula la start mesej-mesej nakal. Konon-konon nak bermanja la tu. Even ada yang berkongsi masalah dan sama-sama fikirkan macam mana nak setelkan masalah tersebut. Dalam masalah pun, dia still nak buat lawak untuk bagi kita happy.
8. Dan akhir sekali, sekiranya dia betul-betul nak pikat kita dia akan approch kita. Tak tahu la spot mana dia nak amik sebagai tempat dia nak mendeclare tu. Ada yang dalam telefon je, ada yang jumpa terus, ada yang sanggup datang malam-malam coz nak bersaksikan bulan ke, ape ke. Tapi if dia betul-betul suka pada kita, dia akan cakap yang dia nak menjadikan kita sebagai pasangan hidup dia.
Namun begitu, tak semua yang akan berakhir dengan kegembiraan. Ada yang apa yang kita harapkan, tidak menjadi. Tapi apa salahnya. Even dia tidak menjadi milik kita, kita still boleh berkawan dengan dia kan kan?


*okeylah sebenarnya saje je nk share kt anda semua,manelah tahukan kalo2 ade antara korang yang tengah dipikat atau sedang dipakt atau nak dipikat atau nk memikat..hahaha,selamat berjaya. Lihat dan selalu lah peka kepada keadaan sekeliling anda kot2 ade y tengah nak pikat anda..
*jangan sampai anda terleka jika ada yang memikat anda itu orang yang tersalah dalam hidup anda...

semuanYa keraNA daRy lame..

petang semalam dok mengemas bilik,tetiba je ternampak dary lame..lame ke???
lame lah juga sebab dary 2 thn 2002 aku tulis sampailah tahun 2005 pas hbis SPM aku x tulis dah dary..iyalah pas masuk poli terus stop x tulis da...
bila baca balik dary 2 macam2,kelakarpn ada..mana taknya dary time sekolah2 dlu..kenangan pahit manis..
oringinal pic(form 5)
urrr.teringat kat member2 time sekolah dulu..gaduh2 ngan best friends,x bertegur sape last2 sekali tegur blik..dah namenyer best friends kan..
yang paling lucu,ade la aku minat kt seorang budak ne..eceh2,sekolah2 lg dah mengatal eh..tp 2 sencret admire je..dah namenye scret admire,maknanya minat dlm diam lah kan..xkan aku nk luahkn kot..teringat time 2 from 2,sllu je ushar2 die time nk blik sekolah..hahaha..gila...biase lah kan budak2 time 2 mane nk reti..

gaduh??jangan citer la,memang penah bergaduhpn kt sekolah 2..macam otai plak aku ne...hehehe..biase la 2,time sekolah budak2 pra matang katakan..bila dah besar ne xda gaduh2,kalo x puas hati ku tahan je simpan dalam hati,iyalah dah namenya dewasa,xkan nak wat hal macam kt sekolah2 dlu kot..

huuu,macam2 kenangna kt sekolah dulu..sekrang ne dah hampir 6 thn tinggalkan sekolh..rindu plak nk pakai baju sekolah masuk sekolah blik...

ramai juga kawan2 aku sekrang ne dah jadi mak budak,bakal emak,bakal isteri,isteri orang,bakal tunang,tunang orang..rata2 semunya bakal ade jawatan..
tak sangka,dlu ingatkan budak2 baya aku ne akan kahwin bila umur dah 25 or 26..tp 2 lah dah jodoh dorang sampai dulu..tahniah la kawan2...
bila jumpa dorg ne,mesti dorg tanya aku plak bila lagi???
huuuu,jangan tanya la sebab jodoh x sampai lagi,kiranya x sampai seru lah...
kekadang ponat den nak menjawap soalan yang sama ne ha...hehehe

ni la kawan otai

ape2pun aku tetap rindu zaman sekolah..







2 org 2 dah kawin,sorg lg bakal jdi ibu


kelas fom 5

geng 3 serangkai


PKS-PART 1....

nak kongsi sikit la cerita yang berlaku pada tahun 2010..at the sweet memory la katakan sweet la sanggat gitu..memang sweetpn ape yang berlaku,segala pahit,manis,duka tak duka,apa2lah yang berkaitan sewaktu dengannya..bagi aku sweet la,bagi yang lain honey kot,xpun pahit...hahahahaah,mengarut je la aku ne
okey la aku ceritakan serba sedikit,
pada 15/03/2010 empat hari selebah besday aku,hehehe :D
aku mula start keja dekat HOSPITAL GOMBAK,dibawah JABATAN HAL EHWAL ORANG ASLI,sekrang dah tukar nama jabatan iatu JABATAN KEMAJUAN ORANG ASLI

haa,macam ni la ceritanya,frist time melangkah ke alam perekrjaan setelah berape bulan tanam anggur,tp xda gak membuahkan hasilnya..
tapi ALHAMDULILAH setlh beberpae bulan tanam anggur y tak ada hasilnya akhirnya aku dapat gak berkerja sementara maksudnya kontrak selama 3 bbulan,time 2 JHEOA tgah wat proses e-DAMAK,key-in data la,maksukan maklumat data2 orang asli dalam sistem.
FUHHHH,nampak macam payah tp sebenranya senang jer kerjanya mana ada susah..hahahaha
okey,firs time datang keja aku bawak keta g keja. Cehhh belagak la pulak,padahal keta mak aku je..
hahahaha..
time 2 awal lagi aku sampai,start kol 8.30 untuk hari ni je,yelah lapor diri katakan.
Ek,dok dalam keta dengar lagu nak turun takot lak,ish,rasanya mcam tak nak keja la plak. Nak balik la,macam tak best je.
Tapi mak aku lak call,dia suruh aku turun g dok kat sana. Oh ye,mak aku pesan jangan cakap kt sapa2 aku ni anak dia. Kiranya rahsia la. So akupun merahsiakan identiti aku ni,ala tp x lama,sebab almaklum la mana tak tumpahnya kuah ke nasikan. Mukapun ada iras2 sok taula dorang aku ne anak staff..hahahah
oekeyla,berbalik pada cita aku,aku turun la g tempat 2,tapi time 2 kaki aku mengeletar gak. Mana la aku kenai sape2 kt situ..
Tiba-tiba ada sorang budak datang kt aku dia cakap
"PKS KAN"
"AH'AH PKS GAK".
"TINA".
"ABBY".
Kiranya sesi memperkenalkan dirila ye..heheh,dapat gak aku kawan,pas 2 Tina ajak aku ke depan sebab kt situ ramai orang.
Akupun berjalan la kedepan,pehhhhhhhhhh..............
ramainya,yelah 35 orgkan mane tak ramai. Ala takutny aku. Macam2 muka aku nampak.
Ishhhh mintak2lah depa ne x sombong.
Akupun bersalam2 lah ngan dak2 yang dok sederet kt kusi 2...
Tina tanya aku
"ORANG KITA KE"
Aku tercenggang,apa maksud orang kita??
pas 2 akupun terfikir
"BUKAN".
hahahaha,pandai2lah korang fikir eh.

Time 2 macam2 lagat aku tengok,budak2 lelaki pelbagai paten,dak pompuan pelbagai kerenah.
okey,pas 2 datang la sekumpulan pegawai yang akan menghandal kita orang.
dorang bawak kita orang kt tinggkat atas,kat atas 2 blah,blah,blah,blah.......
dorang bagi ceramah la macam mane nak wat keja..
pas 2 dorang membahgikan kami untuk beberapa kumpulan.
Ada negeri PAHANG,N.SEMBILAN DAN MELAKA,JOHOR,N.SELANGGOR,KELANTAN DAN TERANGGANU.

Bunyinya macam kelakar,tapi sebenarnya,nak citalah ni.....
aku dapat group N.SEMBILAN DAN MELAKA
Setiap group ada 5 or 6 orang ahli kumpulan..
aku ada 5 ahli IRFAN,dia adalah merangkap ketua kami..per memang sempoi ketua kita orang ne. KETUA BERWIBAWA. samalah ngan anak buahnya..hahaha
aku,aida,kak an dan ridhuan.
kami berkenalan.time 2 kami bertiga je berkenalan..yang ketua kami n dak laki sekor 2 pemalu sikit...
disini la,persahabatan kami bermula...
tapi xdalah kita orang berkawan dalam satu group je,so group sebelah2pn kita kawan..haaa,jangan x sangka kita org jadi kawan baik..best friends gitu..
hari pertama aku malu2 nak berkawan,cakappun sopan2la gitu..sopan ke???hahahah..wekkkkkk
memang kat sini la bermula sebuah persahabatn,n disinila kita orang stil contek sampai skrg....
Gelagat dorang ne memang kelakar..
time kita orang keja,cehhh macam tak keja je,sebab ketua negeri PAHANG lah dia bukak chating tk2 kite orang kat situ...ape lagi chatingg sampai lebam la.....
hahaha,memang kelakar..ada je nak chatingg...sekor2 wat lawak time chating 2,sebab cahtingg 2 gak la mengiratkan silaturhaim antara kami....
hahaha,percaya tak..yang malu2 jadi x malu bile chating...macam2 benda yang kita bualkan menggarut je...
Ada pulak 2 kita orang ada nama yang tersendiri...KATAK IJAU.PIYA AMANYA,MIA X ZAHARA,SAYA TATAU,JERANGKUNG DALAM ALMARI,JAGINDAS,BOBOY,BLUSS TERANGGANU...UPIN,IPIN...HUTAN,CEPLOS... dan ramai lagi la,sebab dah x ingat sangat la name depa ne....hehehe...
geng gayam ketupat(original copy pic)

tapi,bukan nak cakapla,group kita orang ne paling best,paling sempoi sebab buku x banyak nak key-in..kalo xda buku terpaksa la tolong group lain wat keja terutama group PAHANG,bukunya x pernah2 surut langsung..
pernah ada sekali gdorang kena kan group kita,hari 2 kita orang kira buku,pas 2 dah kira2 kita orang tinggalkan kt luar lupa nak bawak masuk dalm bilik....
Soknya dengan wajah selamba KAK ROS(memang nama sebenar) die ne yang memantau kita orang nyer kerja la,cakap
"SEMALAM AWAK KIRA BUKU KAT LUARKAN,SAYA NAMPAK KOTAK KAT LUAR 2,HARI NI MANA KOTAK 2".
PERGHHHHHHHHHHH,pe lagi amat panic la kami punya group,cari semua tempat letaknyer buku 2...cari2 tak jumpa.. KAK ROS 2 cakap kalo x jumpa kami kena jumpa KP(ketua pengarah).
Maunyer x cuak time 2,yang cuak aku,aida n kak an je la. Yang ketua kami n sekor lagi 2 biase la wat releks je...langsung x mik tau.
Emm,aida n kak an dah nak nangis,yang aku lak dah berpeluh tahan takot la.hehehehe....
KETUA NEGERI PAHANG lagi lah x boleh blah siap pangil guart kt bawah 2,nak bantu kita org cari buku..tanya semua orang semua xnak ngaku. Siap plak 2 kami ari kt bilik si FIKRI,haaa,x puas hati la katakan..
Entah macam mana plak,tempat yang kita orang dah cari tapi tergerak hati nak cari balik,kt stor...
ceh memang betol buku 2 ada kt situ...
bila masok kt dalam bilik 2,depa dok pakat gelak kan kami bertiga....takpa2 ada ubi ada batas..ada hari ada batas la...hahaha
Time ne memang kelakor bila dak2 ne mengenekan kami..Kt dalam cahting 2 ape lg la...macam2 dorg dok kutuk kami...
xpa la itu semua kenangan...geram tol..hahaha

Kalo dah kerja 2 ada je lah musuh ke..ehhh bukan musuh..maksudnya ada je yang x suka..tapi bukan saya..kawan saya ne dengan jiran die x bertegur..entah la,ada je yang x puas hati,x suka,x apa2 ntah la...tapi last2 sekali anggap je la itu semua xda pape eh..jagan cari musuh cari kawan biar bagi ramai.

Yang aku ingat kami ne memang suka lepak surau..surau 2 dah macam rumah la katakan. Haa,tempat kami melepak la,bergosip,sop sep,sop,set la..hahaha. inilah kerja pompuan...
best ape time rehat je lepak surau..org lainpn dah x leh dok situ dah..hahaha...orang g sembahynag kamipun g sembahyang gak sambil2 2 apa lagi...hahaha
ada2 je cita yang nak di utar2kan...
huuu,ingat lagi setiap pagi kami akan tunggu kt bawah 2 bila semua dah ada baru naik atas,xpun g beli nasi kerabu dekat atas bukit 2,xpun g kedai mak cik kantin 2....hahaha..memang best..best la sangat...

Kalo dah kerja 2 memang selalu mengelat je la kami ne..haha,kerja x pernah siap..bukan x siap siap sikit je..tapi yang paling aku respect HAS,kalo wat keja mesti habis..huuuu terbaiklah minah ne...hahaha
tapi aku ingat lagi HAS,KAK AN,AIDA,MYRA kami ne memang sekepala,apa2 pun mesti nak wat sama2...ada ke patut time keje kita orang mengular g sungai..lepak sungai la..huuuu terbaikkkk bessss wehhh..tapi x macam budak2 laki lagi teruk tau2 je depa keluar g karok..hesssss,memang kelakor dorang ne..

kenangan yang x boleh aku lupakan aku kena kejar ngan anjing....hahaha,gila x kt situ banyak anjing..aku ne jangan cakap la memang takot anjing..time 2 HAS sorang je yang nampak. Ada gak la pak cik kat situ nampak aku lari siap angkat kain sekali..teruk kan aku ne. Penakut ngan anjing..aku memang TRAUMA ngan anjing.
buat2 kerja je 2(original copy)

senang cita dah macam adik beradik dah nagn depa ne..seronok sesangat...berkawan,berkenalan...
em,hari berganti hari,masa terus berjalan dah time2 akhir 2 masing2 membilang hari je la sedih sebab nak tinggalkan satu sama lain.
emm,bukan apa seronok mecipta sesuatu yang baru....sampi sekarang teringat lagi kenangan semalam itu.

berkawan,digosip tapi x menjadi la...hahaha.....sebab 2 semua xkan kekal main2 je kan...
kenangan dengan dorang tu memang best..teringat sampai sekarang..

sweet x cite ne..x sweet xpela,janji aku rase cita ne sweet..sebab aku n kawan y mengalaminya...
korang tetap dihatiku...
Denagr2 khabarnya ramai dah berjaya kat luar sekarang ni..ALHAMDULILAH,SEMOGA KORANG BERJAYA DUNIA AKHIRAT...AMIN



kawan pks(original pic)

AIDA,MYRA,HAS,KAK AN,EZ,BOBOY,SAI,IPIN,RIDHUAN,DAN YANG LAIN2 LAGI DAH X INGAT NAMA KORANG....


sebenarnya panjang lagi cita ne..ada banyak lagi benda yang berlaku sepanjang tempoh 3 bulan yang dulu..nak citapun panjang sanggat..tp setiap kenangan itu masih lagi tersemat dalam fikiran aku..anways aku tetap syg korang dan masih ingat lagi setiap sepanjang perkara yang berlaku sepanjang tahun lepas..setiap perkenalan kita aku masih ingat.....
Elite
Trauma


Tiada lagi airmata
Bisa ku tangiskan lagi
Tiada lagi guna bermadah
Tempatku bukannya di sini

Sepuluh tahun ku menghamba padamu
Tak ku pinta lebih daripada
Tulus cinta
Namun kau menoda
Berkecai mahligai kita

Tidak pernahkah kau terfikir
Kemungkinan yang berakhir
Tidak pernahkan tersingkap di minda
Wajah kita sekeluarga

Sekelip mata berubah segalanya
Tiba-tiba dunia daku
Gelap gelita
Tak menentu hala
Melihat kau bersamanya

Trauma yang melanda
Menikam-nikam jiwa
Selemah ku lemah
Daku berserah
Trauma yang ku rasakan
Hanya pada Mu Tuhan
Yang memahami
Pedih di hati
Tiada pengubat bisa merawat luka
Ku dalam trauma...

Walau seribu pujuk rayu
Tak mengubah pendirianku
Sekali kau menduakanku
Selamanya tertutup pintu

Biar daku membawa diri ini
Pergi jauh takkan kembali
Ku mencari
Ketenangan hati
Cuba lenyapkan trauma ini

Trauma yang melanda
Menikam-nikam jiwa
Selemah ku lemah
Daku berserah
Trauma yang ku rasakan
Hanya pada Mu Tuhan
Yang memahami
Pedih di hati
Tiada pengubat bisa merawat luka
Ku dalam trauma...

(p/s: ne lagu mesti kalo g karok)

yunk
yank coba kau jujur padaku
yank foto siapa di dompetmu
yank kok kamu diam membisu
sayang jawab atau aku pergi sayang
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
reff:
aku tak mau bicara
sebelum kau cerita semua
apa maumu, siapa dirinya
tak betah bila ada yang lain

jangan hubungi ku lagi
ini bisa jadi yang terakhir
aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
sekarang atau tak selamanya

yank jangan kira ku tak tahu
yank tak mudah kau bodohiku
yank tolong dengarkanlah aku
tapi sayang masih pantaskah kau ku panggil sayang

repeat reff

saat kamu mau bicara
dan ku akan cerita semua
apa mauku, siapa dirinya
karna memang tak ada yang lain

terus hubungiku lagi
jangan bilang ini yang terakhir
aku ngerti kamu, kamu ngerti aku
aku sayang kamu selamanya

(p/s: lagu y mesti requs dlu)

                                                                    -saya cayang korang-



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..